Το SymbIoT στη FRUIT LOGISTICA 2020

 Η FRUIT LOGISTICA πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βερολίνο και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως στο χώρο των οπωροκηπευτικών, παρέχοντας στους εκθέτες μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης και συνεργασιών με εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα. Καλύπτει όλους τους επιχειρηματικούς τομείς produce των νωπών αγροτικών προϊόντων και παρέχει πλήρη εικόνα των πρόσφατων καινοτομιών, προϊόντων και υπηρεσιών κάθε κρίκου της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η FRUIT LOGISTICA 2020 πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5-7 Φεβρουαρίου 2020 με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.300 εκθετών από 91 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 72.000 από 135 διαφορετικές χώρες.

Το SymbIoT είχε παρουσία στη μεγάλη αυτή έκθεση, μέσα από τη συμμετοχή του εταίρου του έργου Πήγασος Αγροδιατροφή / 7 Grapes. Στελέχη του Συνεταιρισμού βρέθηκαν στη FRUIT LOGISTICA 2020 με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με εμπορικούς φορείς του εξωτερικού και την προώθηση των προϊόντων τους. Σημαντικό ρόλο στην παρουσία του Πήγασου είχε το έργο SymbIoT, για το οποίο επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν. Η εφαρμογή τεχνολογιών GNSS σε συνδυασμό με επίγειους αγρομετεωρολογικούς σταθμούς είναι καινοτόμος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οπότε το ενδιαφέρον για την προσέγγιση του έργου ήταν αυξημένο.

Στο περίπτερο του Πήγασου υπήρχε διαθέσιμο έντυπο ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια) του έργου, καθώς και στελέχη τα οποία είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν στους επισκέπτες για το έργο και την εφαρμογή των αποτελεσμάτων του στους αμπελώνες του συνεταιρισμού.