Τεχνολογίες πλοήγησης GNSS για τη γεωργία

Πρόσφατη έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού GNSS (European GNSS Agency – GSA) αναδεικνύει τις ανάγκες του αγροτικού τομέα σε τεχνολογίες πλοήγησης βασισμένες στο Global Navigation Satellite System (GNSS). Πιο συγκεκριμένα, η αναφορά αναλύει τις απαιτήσεις χρηστών για εφαρμογές που σχετίζονται με τη γεωργία ακριβείας και τα agri-logistics and examines performance requirements by application. Επίσης περιλαμβάνει μια ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης της αγοράς αλλά και μια εκτίμηση για τις μελλοντικές τάσεις όσον αφορά στον αγροτικό τομέα.

Σχετικά με τις απαιτήσεις των χρηστών για εφαρμογές GNSS στον αγροτικό τομέα, φαίνεται ότι καθορίζονται από συγκεκριμένες ανάγκες των χρηστών, μεταξύ των οποίων η αυξημένη κερδοφορία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, οι λύσεις που στοχεύουν μικρές και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και η συμβατότητα με πολιτικές που σχετίζονται με τις αγροτικές επιδοτήσεις. Από την άλλη πλευρά, οι τεχνολογικοί παράγοντες περιλαμβάνουν σημαντικές βελτιώσεις σε λύσεις υψηλής ακρίβειας, σε συνδυασμό με αυξημένη διαθεσιμότητα εξοπλισμού χαμηλού κόστους και ο συνδυασμός του GNSS με άλλες τεχνολογίες σε ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την αναφορά εδώ (PDF): https://www.gsc-europa.eu/system/files/galileo_documents/Agri-Report-on-User-Needs-and-Requirements-v1.0.pdf