• Καθοδήγηση τρακτέρ: Οι αγρότες δεν μπορούν να βάλουν τα τρακτέρ τους σε αυτόματο πιλότο. Εάν οργώνουν τα χωράφια τους με σύστημα καταγραφής GPS, το τρακτέρ μπορεί στη συνέχεια να προγραμματιστεί να ακολουθεί την ίδια διαδρομή – για καλλιέργεια, λίπανση, έλεγχο παρασίτων και συγκομιδή. Ο προγραμματισμός των διαδρομών τρακτέρ έχει τη δυνατότητα να εξοικονομήσει πολλά χρήματα.
  • Στόχευση Cropduster: Τα έντομα δεν επιτίθενται σε ένα πεδίο με ομοιόμορφη κατανομή. Αντίθετα, οι επιδημίες των εντόμων συγκεντρώνονται σε ορισμένες περιοχές. Οι εργαζόμενοι που περπατούν στις καλλιέργειες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα GPS για να καταγράψουν τις θέσεις των προβλημάτων των εντόμων. Τα δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν από πιλότους και να στοχεύουν επιλεκτικά τις προβληματικές περιοχές αντί να αντιμετωπίζουν ένα ολόκληρο πεδίο. Αυτή η μέθοδος οδηγεί σε εξοικονόμηση χρόνου, καυσίμων, εντομοκτόνων και έκθεσης σε χημικά.
  • Παρακολούθηση του ζωικού κεφαλαίου: Η θέση των πολύτιμων ζώων σε ένα μεγάλο αγρόκτημα μπορεί να παρακολουθείται από πομπούς GPS συνδεδεμένους στο κολάρο των ζώων. Οι πομποί GPS μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της θέσης τους.
  • Παρακολούθηση απόδοσης: Οι εκτιμήσεις των παραλλαγών απόδοσης σε ένα αγροτεμάχιο μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας GPS. Για να γίνει αυτό, το αγροτεμάχιο χωρίζεται σε ζώνες και η απόδοση κάθε ζώνης εκτιμάται και σχεδιάζεται σε χάρτη. Ο χάρτης μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την καλύτερη κατανόηση του ακινήτου και για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την επόμενη φύτευση.
  • Δείγμα εδάφους: Η συλλογή δειγμάτων εδάφους σε μια μεγάλη ιδιοκτησία μπορεί να οργανωθεί χρησιμοποιώντας λογισμικό GPS και χαρτογράφησης. Οι τοποθεσίες δείγματος μπορούν να εντοπιστούν στο πεδίο και εκείνα τα σημεία που επισημαίνονται στο λογισμικό χαρτογράφησης. Στη συνέχεια, όταν επιστρέφονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα, τα δεδομένα μπορούν να απεικονιστούν στους χάρτες και μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για την επεξεργασία του εδάφους για διάφορα μέρη του αγροτεμαχίου . Οι πληροφορίες τοποθεσίας μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο επιτρέποντας εφαρμογές με μεταβλητό ρυθμό και αντιμετωπίζοντας μόνο εκείνες τις περιοχές με τεκμηριωμένη ανάγκη.

Πηγή: https://precisionagricultu.re/uses-of-gps-in-agriculture-and-farming/