Ποια είναι η χρήση του GPS στoν αγροτικό τομέα;

Η πλήρης ονομασία του GPS είναι Global Positioning System. Αυτή η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και έχει πολλές εφαρμογές σε πληθώρα βιομηχανιών. Ο κύριος τομέας όπου το GPS θεωρείται σημαντικό, είναι στον τομέα της γεωργίας ακριβείας και της γεωργίας γενικότερα. Ποιες είναι οι σημαντικές χρήσεις του GPS στον γεωργικό τομέα και πώς έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες επιτυγχάνουν το σκοπό τους;

Δειγματοληψία εδάφους:Το GPS προσφέρει τα απαραίτητα δεδομένα για να εξακριβωθεί σωστά η μεταβλητότητα του εδάφους και να προσδιοριστεί εάν ο συγκεκριμένος τύπος εδάφους είναι ιδανικός για την ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης καλλιέργειας. Η δειγματοληψία εδάφους βοηθά επίσης στη δημιουργία προφίλ εδάφους για τη διάκριση μεταξύ των εδαφών που είναι μεταβλητά και εκείνων που δεν είναι.

Θέση ζιζανίων:Με τη βοήθεια της γραμμικής τεχνικής δειγματοληψίας, το GPS μπορεί να είναι χρήσιμο για να ξεχωρίσει τα «μπαλώματα» ζιζανίων στα τεράστια τμήματα της γης. Το ζιζάνιο δημιουργεί εμπόδιο στην αποτελεσματική ανάπτυξη μιας καλλιέργειας και εμποδίζει επίσης τις τελικές αποδόσεις σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. 

Ακριβής σχεδιασμός:Η γεωργία GPS είναι επίσης χρήσιμη όταν σχεδιάζετε τη φύτευση μιας συγκεκριμένης καλλιέργειας. Κάθε σπόρος έχει ένα συγκεκριμένο διάστημα και βάθος που απαιτείται που εξαρτάται από τον τύπο του εδάφους. Με τη βοήθεια του GPS, σας διευκολύνει να καταλάβετε  την απόσταση που χρειάζεται ένας συγκεκριμένος σπόρος και σε ποιο βάθος ο σπόρος πρέπει να σπαρθεί, ώστε να επιστρέψετε τις μέγιστες αποδόσεις.

Προσδιορισμός των αναλογιών φύτευσης:Το GPS είναι επίσης βολικό για τον καθορισμό των λόγων φύτευσης των σπόρων. Πολλοί σπόροι έχουν συγκεκριμένους χώρους μεταξύ τους, ενώ μερικοί άλλοι σπόροι μπορούν να σπαρθούν μαζί με άλλους σπόρους. Το GPS βοηθά στον προσδιορισμό της αναλογίας αυτού του είδους φύτευσης.

Συγκομιδή:Το GPS βοηθά επίσης στον προσδιορισμό της έκτασης της εκμετάλλευσης που είναι έτοιμη για συγκομιδή και πώς θα πραγματοποιηθεί. Το GPS μας δίνει επίσης μια εκτίμηση για το μέγεθος της περιοχής που συλλέγεται και τις αναμενόμενες επιστροφές από την περιοχή.

Εντοπισμός χάρτη απόδοσης:Το GPS είναι επίσης χρήσιμο για τον εντοπισμό ενός χάρτη απόδοσης τοποθετώντας έναν δέκτη GPS σε έναν αγροτικό εξοπλισμό ή μηχανήματα και στη συνέχεια ζητώντας τα δεδομένα.

Πηγή: https://toptechdaily.com/what-are-the-uses-of-gps-in-agriculture